Jasmin Publications Misteri Penjelmaan Syaitan Syaitan tidak selalu datang kepada manusia melalui bisikan-bisikan semata, tetapi juga dengan cara m.. Product #: DKJ001 based on 0 reviews Regular price: RM36.00 RM36.00 2

Misteri Penjelmaan Syaitan & Senjata Orang Mukmin Melawannya

Penerbit: Jasmin Publications
Kod Kitab: DKJ001
Availability: 2
Berat: 0.66kg

Harga: RM36.00

Bahkan syaitan boleh melakukan sesuatu yang lebih dari itu misalnya, dia akan datang membawa manusia terbang ke udara, memindahkannya dari satu tempat ke tempat lain dan mendatangkan segala sesuatu yang diinginkan oleh manusia. Namun, syaitan tidak mampu melakukan semua itu kecuali terhadap orang-orang yang sesat, iaitu mereka yang kufur kepada Allah SWT Tuhan Penguasa bumi dan langit dan orang-orang yang melakukan kemungkaran dan kerosakan.

    Orang-orang ini kadangkala pura-pura menampilkan diri sebagai orang yang soleh dan bertakwa, sedangkan mereka adalah termasuk manusia yang paling sesat dan paling fasik. Kebanyakan orang yang baik pada masa lalu mahupun pada masa kini, yang menuturkan banyak tentang masalah ini sehinggakan tidak ada alasan lagi untuk mengingkari kebenarannya.

    Penulis kitab Ath-Tahawiyah mengatakan, “Di antara syaitan ada yang dinamakan oleh kebanyakan manusia dengan sebutan rijalul ghaib. Sedangkan ada orang yang boleh berbincang-bincang dengan makhluk ini. Rijalul ghaib memiliki kemampuan luar biasa sehinggakan mereka mengatakan sebagai wali-wali Allah, mereka juga mengaku membantu orang-orang musyrik ketika memerangi kaum Muslimin dengan mengatakan Rasulullah SAW menyuruh mereka memerangi kaum Muslimin kerana telah menderhaka.”

Tiada ulasan berkaitan kitab ini
Tulis Ulasan
BadExcellent
© 2020 Darulkitab is wholly owned by DKBooks Resources. All Rights Reserved. Designed By Abu Nu'man

My Cart